Tarhurin työpäiväkirja

lauantaina

10.5.2014
Toissa iltana Tarhuri oli kuunnellut radiosta ohjelmaa, jossa haastateltiin hortonomia. Tämä oli juuri kylvänyt mustajuuren ja palsternakan, ja kertoi niiden sietävän hieman hallaakin. Niinpä Tarhuri tänään Pikun nukahdettua laittoi mustajuurisiemenpussin taskuun, otti Stellan ämpäreineen ja pikkulapioineen mukaan, ja meni kylvämään kevään ensimmäisiä ulkosiemeniä.
Ensin kannettiin ojasta ämpärikaupalla vettä mustajuurille valmistettuun kannelliseen kohopenkkiin. Sitten Stella pisteli reikiä multaan ja äiti kylvi. Hassuja pitkiä ja ohuita siemeniä. Kylvösrivit he merkitsivät pikkuruisin kivin. Toiveikkaana Tarhuri ajatteli sateen kastelevan tulevana yönä kylvöksen ja he jättivät kannen auki.

Pikun yhä nukkuessa Stella ja äiti kiertelivät puutarhassa ihmettelemässä maasta herääviä nuppuja. Kullero oli kuin pieni ruusukaali. 
Trollius europaeus


Tarhakylmänkukka piti nuppunsa yhä tiukasti supussa.


Pulsatilla vulgaris


Kivipuutarhan edustalta rikkaruohoja kitkiessään Tarhuri varoi tarkasti nyppimästä mullasta viehättäviä pelto-orvokintaimia, joista jotkut olivat jo puhjenneet kukkaan.


Viola arvensis


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti