Tarhurin työpäiväkirja

torstaina

5.6.2014
Kaikki kasvoi salaa, ryöstäytyi käsistä suorastaan. Tarhuri hämmästyi huomatessaan kukkien muuttuneen marjoiksi. Niin oli käynyt mustaviinimarjoille, karviaisille, marjatuomipihlajille, ja ihan pian tulisivat myös ensimmäiset pikkuruiset mansikat. 

Amelanchier alnifolia

Pulsatillan kukka, sekin teki siemeniään, kypsytteli höytyväisiksi palloiksi tuuhettuvat haituvansa kuolleiden terälehtiensä suojassa. 

Pulsatilla vulgaris


Kesäkuussa Tarhuri oli istuttanut loput herneet, viskellyt vielä muutamia siemeniä sinne tänne, mutta lopun aikaa hän oli etenkin repinyt villiintyneenä kasvavaa kortetta kivipuutarhastaan. Niiden, ja voikukkien ja erinäisten muiden kutsumattomien vieraiden alta oli löytynyt kolme punaisia lehtiä kasvattavaa ruusua, kohta kukkansa avaava akileija, kissänkäpäliä, laventelia ja alppitähti. Hän katseli alppitähteään aina yhtä hellästi, oli aina yhtä iloinen vihreiden lehtien alkaessa puskea sen talven kalmoiksi muuttamien kukkavarsien juurella. Se oli ollut kivipuutarhan ensimmäinen asukas.

Leontopodium alpinum
Rosa


Toisekseen, hän oli jälleen kerran levittänyt multaa, ja tuskaillut puutarhansa hautautumista suorastaan hurmoksessa kasvavan ruohon ja niittykukkien alle. 
Niityn hän toki anstaisikin kasvaa, mutta polut ja istutusalueensa hän sentään halusi tasoittaa. Sitä paitsi vastaleikattu ruoho tuoksui hyvälle, varsinkin viilenevässä illassa. Ja työn tulosta oli aina miellyttävä katsoa. Vielä hän ei kuitenkaan ollut ehtinyt tarttua trimmeriin. Mäen päällä sienen lailla kasvava talo piti nimittäin hänetkin kiireisenä. Kunhan sen edustalle tulevan kasvihuoneen perustukset vapautuisivat puutavaran alta, pääsisivät kurkkujen joukossa hyvää vauhtia venyvät tomaatit ja ananaskirsikat omaan huoneeseensa.Pinus sylvestrisEi kommentteja:

Lähetä kommentti