Tarhurin työpäiväkirja

maanantaina

9.5.2015
Tarhuri oli päättänyt olla hankkimatta mitään uutta, viime vuodesta jääneet siemenet saisivat riittää. Edellispäivänä hän oli kuitenkin jo saanut itsensä kiinni kassalla papu- ja kurpitsasiemenpussit käsissään, mutta oli onnistunut käännyttämään itsensä takaisin. Illalla hän kaivoi esiin suuren peltisen suklaarasian ja hämmästeli itsekin, mitä kaikkea viimevuotista se sisälsi! 
Seuraavana päivänä Pikku auttoi äitiä täyttämään rivistön istutusruukkuja. Sitten he kylvivät ananaskirsikkaa, munakoisoa, peikonkelloa, samettikukkaa ja dinosauruspuistosta löytyneen ruusukvittenin hedelmän sisältäneet siemenet. Kohopenkkiin Tarhuri pisteli pussin pohjalta löytyneet loput mustajuuren siemenet. Niitä ei onneksi ollut kovin paljoa, sillä kohopenkkikin oli jo lähes valloitettu, hänen miehensä maa-artisokkien, sellerin ja kyssäkaalin taimin.

Chaenomeles japonicaVaccinium vitis-ideae
Vaccinium myrtillus
Tussilago farfara


Saunatuvan terassi oli sekin täynnä mustia multalaatikoita. Kahdeksan erilaista perunalaatua oli istutettu jo kaksi viikkoa sitten ja annettu lämmitellä saunassa sillä aikaa kun Tarhuri perheineen oli ollut matkalla. Pyöreisiin laatikoihin oli kylvetty papuja, samoin pienimpiin purkkeihin. Ne pääsisivät itämään saunatuvan keittiön ikkunalle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti