Tarhurin työpäiväkirja

keskiviikkona

12.11.2014 Ensilumi satoi marraskuun 7. päivä. Stella ja Pikku riemuitsivat kumpikin kun pääsivät punaisen pulkan kyytiin. Ja Pikkukin oli parahiksi oppinut kävelemään, joten kaksin verroin mielissään hän katseli valkoista maisemaa nyt omilta jaloiltaan. 
Edeltävät syyskuukaudet olivat olleet lämpimiä. Lokakuussa tosin halla oli muutamaan otteeseen piirtänyt metsän täyteen hämähäkinverkkoja. Niitä oli ollut niin paljon, ettei millekään mättäälle olisi voinut astua seittiä rikkomatta. Myös suurten puiden väliin viritetyt, sateenvarjon kokoiset seittiansat olivat paljastuneet ihmissilmälle sopivan huurteisten pakkasöiden jälkeen.

Jopa pitkälle hallojen yli kukkineet kehäkukat ja anisiisopit olivat marraskuuhun mennessä lakastuneet, mutta kivipuutarhan kallioita vasten oli eräs sitkeä ruusu avannut nuppunsa vielä ensimmäisenä marraskuuta, juuri ennen talven tuloa. 


 Rosaceae
Kaikki muut kasvit olivat yksi toisensa jälkeen painaneet väsyneinä päänsä kivenlohkareita varten. Ne odottivat lumipeittoa saadakseen levätä seuraavaan kevääseen asti. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti