Tarhurin työpäiväkirja

lauantaina

24.4.2014
Tarhuri oli antanut periksi. Jänisten talven aikana järsimä valkeakuulas ei osoittanut elonmerkkejä, joten hän kaivoi sen ylös ja istutti tilalle uuden. Sen viimevuotiset oksat olivat hurjan pitkät, mutta Tarhuri ei arvannut ryhtyä kiusaamaan vastaistutettua puuta leikkelemällä sitä heti.

Malus domestica


Sitten Stella auttoi ämpäreillään kastelemaan muutama päivä sitten istutetut karviaiset. Äiti kyykisteli ojan pientareella ja täytti ämpäreitä, Stella kiikutti niitä pensaiden juureen. Karviaiset vaikuttivat tyytyväisiltä uudessa kasvupaikassaan.


Ribes uva-crispa

26.4.2014 
Tänä aamuna Tarhuri ajoi Stellan ja Pikun kanssa puutarhanamarkkinoille. Suhistellen saksaa ääntävä, leveästi hymyilevä hollantilainen myi hänelle neljä täplämunkinhupun mukulaa. Lisäksi Tarhuri osti pampasheinää, Cortaderia selloanaa, joista kaksi juurakkoa hän ja Stella istuttivat heti kotiin palattuaan. Samalla Tarhuri alkoi suunnitella uutta, leveätä kolmiomaista istutusaluetta, jonka kahta kulmaa hallitsisivat korkeat pampasit, kärjessä kasvaisi alppiruusu, ja muutoin istutus olisi matalampaa, sekalaista. 

Nyt Tarhuri uskalsi istuttaa alppiruusunsa. Hän luotti sen jo pärjäävän hyvässä, rhodomullalla ja havuhakkeella täyttämässään istutuskuopassa, vaikka halla vielä tulisiksin.
Rhododendron pemakoense


Hallasta ei sen sijaan ollut pitänyt ensinkään hänen ginkgonsa, joka oli viettänyt ensimmäisen yönsä sitten toissa kesän ulkona. Se oli kuitenkin osoittautunut niin sitkeäksi yksilöksi, ettei Tarhuri epäillyt sen taas virkoavan. 
Ginkgo biloba


Myös valkovuokot olivat heränneet puutarhan aurinkoisella syrjällä metsänreunassa.
Anemone nemorosa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti