Tarhurin työpäiväkirja

torstaina

27.8.2014

Jo viikon verran jättiläismustikoiden valtaaman pohjoisrinteen vastapuoli oli ollut puolukoiden aina vain tummemman punaisiksi värjäytyvien marjojen täplittämä. Käsillä oli alkusyksyn paras, vain hetken kestävä, aika: Samaan piiraaseen saattoi poimia mustikoita, puolukoita sekä mustia viinimarjoja.


Vaccinium vitis-idaeaMäen päällä seisova talo ei ollut piitannut sateesta sen jälkeen kun aluskate ja ikkuna-aukkoja suojaavat muovit olli saatu paikoilleen. Koko kesän lautapinojen alla odotellut kasvihuoneen perustus oli vapautunut ja sille oli muurattu tiilisokkeli. Ensi vuonna Tarhuri lapioisi pohjan tasaiseksi soralla ja latoisi sopivan kuvion vanhoista tiilistä huoneen lattiaksi.
Saksantuliaisina saadusta pienestä pussista löytyi suurta anista muistuttava siemenkota. Soijapavun kokoisia mustia siemeniä oli useita kymmeniä. Osan Tarhuri istutti saunatuvan eteen, männyn juurelle syvään multaan, kohtaan, josta pikkuiset peikonkellot keväällä olivat mystisesti kadonneet. Osan hän laittoi pieniin ruukkuihin kuolanpionien viereen.  
Paeonia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti