Tarhurin työpäiväkirja

perjantaina

16.5.2014
Tarhurin ja Stellan kivipuutarhatyömaa saunatuvan edustalla alkoi olla valmis. He olivat kantaneet, työntäneet ja vierittäneet kiviä, levittäneet soraa ja maata. 


Tänään he nautiskelivat istuttamalla ensimmäiset siemenistä kasvattamansa kivikkoyrtit iisopin, yrtti-iison, kangasajuruohon ja mäkimeiramin. 

 
Hyssopus officinalis Agastache foeniculum 


Stella istutti varovasti taputellen myös kaksi pikkuista peikonkelloa männyn juurelle. Kasveja teki mieli silittää sormenpäillä, niin suloisia ne olivat.

CodonopsisHe hakivat ulos myös lisää ruusupapuja, joista muutamia olivat aiemmin istuttaneet ruukkuihin. Yhden he laittoivat männyn juureen multaan, valkean syreenintaimen viereen. Kaksi männynalustaa he jättivät vapaiksi köynnösukonhatuille. Niiden siemenet olivat vielä jääkaapissa kylmäkäsittelyssä.  


Ruukuissa kasvavien ruusupapujen juureen Tarhuri oli istuttanut steviaa.
Saunatuvan edustalla paistattelivat päivää myös kaksi pariisilaista gigkgoa, lehtikuuset ja siemenistä kasvatetut tarhakylmänkukat, jotka pian pääsisivät emonsa helmoihin kivikkoon.


Stevia rebaudiana


Lehtikaali oli itänyt hurjan nopeasti. Stella ja äiti hakivat ne kasvihuoneesta tottumaan avomaailmaan. 
Brassica olearcea


Välipala-aikaan Stella istui kivellään lampaantaljan päällä tarhakylmänkukan vierellä. Pikkukin oli herännyt ja leikki hetken ulkona Stellan kanssa.


Pulsatilla vulgaris


Mansikkamaan vieressä kasvava siperiankuusi alkaisi pian kasvattaa kerkkiään. Pisea obovata


Illalla Stellan ja Pikun jo nukkuessa Tarhuri tuli huomanneeksi, että hänen keittiön ikkunalla varttuva köynnöskrassinsa alkoi yhä enemmän muistuttaa jugendstil -ornamenttia.


Tropaeolum majus


2 kommenttia:

  1. Onnea pikkutaimille heidän ulosistutuksensa johdosta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pelkäsimme hieman niiden puolesta sateen tullessa, mutta näyttävät selvinneen hienosti.

      Poista